Bonaire

Van Huffelen: Van gelijkheid tussen landen Koninkrijk is geen sprake

Den Haag – Van gelijkheid tussen de landen van het Koninkrijk is geen sprake omdat de landen niet gelijk zijn, reden waarom de term ‘gelijkwaardigheid’ wordt gehanteerd, aldus staatssecretaris Van Huffelen (Koninkrijksrelaties) in een brief aan het Curaçaose Statenlid Rennox Calmes.

Het is hoogst ongebruikelijk dat een bewindspersoon van het ene land correspondeert met een individuele parlementariër van een ander land. Dat vindt Van Huffelen ook, toch heeft zij besloten “bij wijze van uitzondering” de vragen van Calmes te beantwoorden. Daar heeft ze wel lang over nagedacht, want diens brief dateert van 15 februari. Of de beantwoording het Statenlid tevreden stelt, valt te betwijfelen.

Lees hier de brief van Van Huffelen aan Statenlid Calmes

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.