Jetten steekt 33,6 miljoen in vergroening stroom Caribisch Nederland

Den Haag – Met een investering van 33,6 miljoen euro geeft minister Rob Jetten van Economische Zaken en Klimaat de verduurzaming van de elektriciteitsproductie in Caribisch Nederland een impuls.

Bonaire realiseert met de aanleg dit jaar van een zonneweide en de komst van extra windturbines volgend jaar in 2025 80% groene stroom (nu 25%). Het geld gaat naar Bonaire Brandstof Terminals, de eigen vennootschap van het ministerie. BBT gaat het zonnepark en de windturbines verhuren aan elektriciteitsproducent Contour Global. Voor WEB Bonaire, dat de aanzet heeft gegeven voor de verduurzamingsslag, blijft de rol beperkt tot distributie. Op Saba gaat het aandeel duurzame stroom van 40% richting 90%. Sint Eustatius gaat van 38% naar 60%.

Jetten voorspelt dat de investeringen een positief effect hebben op de tarieven.

Lees hier de gehele brief van Jetten

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.