Nationale archieven Curaçao en Nederland gaan samenwerken

Den Haag – De Nationale Archieven van Curaçao en Nederland gaan samenwerken om archieven op Curaçao en in Caribisch Nederland te digitaliseren en de scans duurzaam en veilig te bewaren in een speciaal voor hen gereserveerd deel van het e-depot. Van daaruit kunnen de scans op termijn ook op de websites van het Nationaal Archief van Curaçao en Caribisch Nederland getoond gaan worden en worden de archieven direct toegankelijk voor het publiek.

De afspraken zijn vastgelegd in een Memorandum of Understanding dat vandaag door staatssecretaris Gunay Uslu (OCW) en minister van Bestuur, Planning & Dienstverlening Ornelio Martina is ondertekend. Daarna bekeken inde educatiestudio de nieuwste faciliteiten voor online lessen in het Nationaal Archief. Zij hebben een les over Curaçao bestudeerd en in beeld en geluid contact gelegd met het Nationaal Archief Curaçao van waaruit schoolklassen ook aan deze les kunnen deelnemen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.