Aruba Curacao Bonaire

Staatssecretaris Van der Burg (J&V) bezoekt Curaçao, Aruba en Bonaire

Den Haag – Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Eric van der Burg brengt een driedaags werkbezoek aan het Caribisch deel van het Koninkrijk. Hierbij bezoekt hij Curaçao en Aruba op maandag 26 en dinsdag 27 september, om het programma op woensdag 28 september op Bonaire af te sluiten.

Van der Burg gaat tijdens het bezoek op deze eilanden met diverse collega’s en ketenpartners in gesprek over migratievraagstukken en het toezicht op de grenzen. Het doel is nader kennis te maken, van elkaar te leren en praktijkervaringen uit te wisselen, om zo de samenwerking tussen de (ei)landen verder te versterken.

Van der Burg wil graag met eigen ogen zien hoe toelating van vreemdelingen en toezicht op de grenzen van het Koninkrijk zijn ingeregeld. Op Bonaire bezoekt de staatssecretaris onder meer het Korps Politie Caribisch Nederland, de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland en de Koninklijke Marechaussee. Het bezoek wordt afgesloten met de officiële opening van het nieuwe kantoor van de Immigratie- en Naturalisatiedienst CN te Bonaire.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.