Simons verwijt Rutte cs superioriteitsdenken jegens Cariben

Den Haag – Tweede Kamerlid Sylvana Simons (BIJ1) heeft tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen het kabinet superioriteitsdenken jegens de bestuurders in het Caribisch deel van het Koninkrijk verweten.

“Waar de groeiende armoede in ons Koninkrijk zich strekt tot aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, heerst er een wantrouwende houding jegens de landsregeringen en eilandsbesturen van Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Statia en Saba. Zij worden getekend door superioriteitsdenken en door het idee dat wij hier in Den Haag beter weten hoe zij dienen te regeren dan zijzelf”, aldus Simons.

“Vanuit die positie komt een politieke onwil voort om bijvoorbeeld daadkrachtig een sociaal minimum te bewerkstelligen dat recht doet aan de daadwerkelijke levenskosten op de eilanden”, voegde ze er aan toe.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.