Premier Pisas is kritiek op gevmin Manuel zat

Willemstad – Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) is de kritiek van coalitiegenoot PNP op het functioneren van gevolmachtigde minister Carls Manuel zat. Hij heeft het bestuur van de PNP gemaand de kritische fractieleden Sheldry Osepa en Gwendell Mercelina “in het gareel te houden”, meldt de ‘partijzender’ van de MFK Direct Media.

Pisas zou zijn ongenoegen over de twee parlementariërs hebben geuit tijdens een ontmoeting van de besturen van de MFK en PNP zaterdag in Landhuis Daniel. Volgens Direct Media komt de kwestie vandaag aan de orde tijdens het wekelijkse overleg van bestuur, bewindslieden en Statenleden van de PNP.

Osepa en Mercelina maken zich al langer zorgen over de ontwikkelingen op Curaçaohuis sinds de politiek/bestuurlijk onervaren Manuel in juni 2021 is aangesteld. Na een ten dele mislukte poging familie en vrienden in dienst te nemen, zouden meerdere leden van de vaste staf door hem zijn weggepest. Volgens medewerkers is er sprake van een angstcultuur. Feit is dat er een grote leegloop op gang is gekomen en complete afdelingen onbezet zijn. Het Curaçaohuis zit ook al 10 maanden zonder directeur.

Pisas erkent overigens wel dat zijn protegé (die zich laat aanspreken met ‘excellentie’) geen volwaardige invulling geeft aan diens rol als hoogste vertegenwoordiger in Den Haag van de regering van Curaçao, maar nog jong is en de kans moet krijgen te leren. In politiek Den Haag wordt er gniffelend over gesproken dat Manuel geen snelle leerling is.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.