Koninkrijk met alle 4 premiers naar VN-vergadering in New York

Den Haag – Ministers-presidenten Gilmar Pisas (Curaçao), Evelyn Wever-Croes (Aruba) en Silveria Jacobs (Sint Maarten) maken deel uit van de Koninkrijksdelegatie die volgende week in New York deelneemt aan de 77e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN).

De delegatie wordt geleid door premier Mark Rutte die twee ministers meeneemt: Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken en Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Rutte spreekt op vrijdag 23 september de AVVN toe.

De afvaardigingen uit Curaçao, Aruba en Sint Maarten nemen deel aan diverse side-events die tijdens de week worden georganiseerd, onder meer gericht op onderwijs, klimaat, vrouwelijk leiderschap en Small Island Developing States (SIDS). Ook hebben zij ontmoetingen met regionale collega’s en met VN-instanties.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.