Kabinet Jacobs zoekt comfort bij éénpitters

Philipsburg – De regering van Sint Maarten kan getalsmatig weer op een comfortabele meerderheid in de Staten rekenen. Het kabinet Jacobs leek vorige week in de gevarenzone te komen doordat Ludmila de Weever uit de fractie van de United People’s Party (UP) stapte om als onafhankelijke verder te gaan.

De coalitie – waarvan naast de UP de National Alliance deel uit maakt – heeft een deal gesloten met de twee eveneens onafhankelijke parlementariërs Akeem Arrindell en Chanel Brownbill. Die eerste was tot vorig jaar fractieleider voor de United St. Maarten Peoples Party (USP). De voor belastingfraude veroordeelde Brownbill werd in maart na een conflict met zijn UP-fractiegenoten uit de partij gezet, maar kennelijk is de strijdbijl begraven.

Het parlement van Sint Maarten wordt gekenmerkt door politici die van partij naar partij hoppen, waardoor geen regering zeker is van haar levensduur. De inhoud van de afspraken op grond waarvan Arindell en Brownbill de coalitie steunen zijn niet bekendgemaakt.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.