Sint Maarten

Premier Jacobs: Uitgelekte salarisstroken geven geen volledig beeld; zelfs meer dan 25% ingeleverd

Philipsburg – Uitgelekte salarisstroken die de indruk wekken dat ministers en parlementariërs op Sint Maarten de verplichte 25% korting op hun loon ontduiken, geven geen waarheidsgetrouw beeld, aldus minister-president Silveria Jacobs.

De salarisslips die door een klokkenluider aan DossierKoninkrijksrelaties.nl zijn overlegd, laten zien dat de bewindslieden en Statenleden maandelijks maar een paar honderd gulden minder betaald krijgen. Gevraagd om een reactie bestrijdt premier Jacobs de authenciteit van de documenten niet. Maar die geven geen volledig inzicht, laat ze weten via het pr-bureau C. Emilia Media dat de woordvoering doet.

“Na raadpleging van het ministerie van Financiën kunnen we bevestigen dat de loonsverlagingen van 25% zijn toegepast. Minister-president Jacobs had gelijk toen ze stelde dat de bezuinigingen niet volledig worden weerspiegeld in de maandelijkse salarisstroken van de ministers en parlementariërs. De reden hiervoor is dat de verlaging van de personeelskosten wordt toegepast op de voordelen die buiten de salarisstructuur vallen.”

“In de begroting van het land is te zien dat de totale loonsom voor gekozen en benoemde functionarissen met 25% is verlaagd. Rekening houdend met de vermindering van de uitkeringen aan het pensioenfonds, is de besparing veel groter dan 25%. Het totale bedrag is eigenlijk 39,5%”, aldus C. Emilia Media namens premier Jacobs.

Enkele van de uitgelekte salarisstroken.
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.