Commissiedebat over zorgsector Caribisch Nederland

Den Haag – De Tweede Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport vindt kennelijk dat de collega’s die Koninkrijksrelaties in hun portefeuille hebben het niet alleen af kunnen als het om Caribisch Nederland gaat. De commissie heeft namelijk besloten op 5 oktober zelf een commissiedebat met staatssecretaris Van Ooijen te houden waarvoor 4 uur is uitgetrokken.

Nadat Bonaire, Sint Eustatius en Saba in 2010 bijzondere gemeenten waren geworden, koos de Kamer er aanvankelijk voor de dossiers over de vakcommissies te verdelen. Op dat besluit werd snel teruggekomen omdat de leden van de vakcommissies wel kennis hebben van hun werkterrein, maar amper wisten waar de eilanden liggen en al helemaal geen benul hadden van de plaatselijke situatie.

De commissie VWS is enige territoriumdrift niet vreemd. Die wil daarom op 5 oktober debatteren over onder meer het in 2019 gesloten preventieakkoord voor de eilanden en de huisartsenzorg op Bonaire. Opvallend genoeg ontbreken actuele kwesties zoals de coronapandemie en de zorgen over het zorgaanbod op Sint Eustatius. Maar daarover kunnen de leden wellicht worden bijgepraat door hun collega’s van de commissie Koninkrijksrelaties.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.