Bonaire rekent op 15% meer inkomsten

Kralendijk – De lokale overheid rekent voor volgend jaar op 15% meer inkomsten als gevolg van een verhoging van de vrije uitkering en de invoering van de nieuwe toeristenbelasting, zo blijkt uit de aan de Eilandsraad aangeboden ontwerpbegroting voor 2023.

Volgens een voorzichtige raming wordt er volgend jaar 12,4 miljoen dollar aan toeristenbelasting geïncasseerd, drie keer meer dan in het precoronajaar 2019. In totaal verwacht de overheid 72,6 miljoen dollar aan inkomsten. Omdat de uitgaven op 73,5 miljoen worden geraamd. is er sprake van een klein tekort.

Voor armoedebestrijding en ondersteuning van kwetsbare groepen in samenwerking met Sentro Akseso Boneiru is 3 miljoen dollar extra gereserveerd. 4,5 miljoen is bestemd voor de infrastructuur van twee nieuwe scholen. Daarnaast wordt geïnvesteerd in uitbreiding van het personeelsbestand en digitalisering van het OLB, om de dienstverlening aan de burgers te verbeteren. Voor wegenonderhoud is bovenop het meerjarig wegenprogramma 2,5 miljoen dollar beschikbaar.

Klik hier om de gehele begroting te lezen

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.