Saba doet proef met openbaar vervoer

Saba – Op Saba is vandaag een proef gestart met openbaar vervoer. Gedurende de pilot kan gratis gebruik worden gemaakt.van de busdienst die de dorpen Windwardside, Zion’s Hill and St. Johns met The Bottom verbindt.

Van maandag tot en met vrijdag brengen de busjes eilandbewoners van vaste ophaalpunten naar hun werkadres en aan het einde van de dag weer terug. Het eilandbestuur hoopt met de introductie van openbaar vervoer drie vliegen in één klap te slaan: de kosten van levensonderhoud voor de burgers te verlagen. een milieuvriendelijker alternatief voor de auto te bieden en de parkeernood in The Bottom te verlichten.

Aan het einde van het jaar wordt de pilot geëvalueerd, waarna het eilandbestuur een besluit neemt over een eventuele definitieve invoering.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.