Bonaire noteert daling bezettingsgraad hotels

Kralendijk – De bezettingsgraad van de hotels op Bonaire is in juli en augustus fors gedaald ten opzichte van dezelfde maanden in 2021.

Uit cijfers van Bonhata blijkt dat de kamerbezetting in juli is afgenomen van 71 naar 64% en in augustus van 74 naar 58%. In het eerste kwartaal was de bezettingsgraad nog 82%. Vorig jaar profiteerde Bonaire er nog van dat veel concurrerende bestemmingen – vanwege corona – niet of lastiger toegankelijk waren.

De vanaf april ingezette daling wordt overigens ten dele goedgemaakt door een hogere kameropbrengst. Dat past in het beleid van het eiland niet te streven naar meer, maar naar kapitaalkrachtigere toeristen. Flamingo Airport meldt in de eerste 7 maanden van dit jaar 8% meer passagiers te hebben verwerkt dan in het pre-coronajaar 2019.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.