Aruba

Meevallers beperken tekort Aruba over 2022 tot 135 miljoen

Oranjestad – Het Kabinet Wever-Croes denkt het voor dit jaar verwachte begrotingstekort van 198 miljoen gulden te kunnen reduceren tot 135 miljoen.

Dat blijkt uit de “Najaarsnota” die minister van Financiën Xiomara Maduro naar de Staten heeft gestuurd. Dat het tekort (op papier) lager uitpakt, komt door het inboeken van extra inkomsten nu de economie zich sneller herstelt dan gedacht.

Bezuinigingen op niet-noodzakelijke uitgaven  – zoals het College Aruba financieel toezicht heeft geadviseerd – zijn niet terug te vinden in de najaarsnota. Wel zijn er aan de kostenkant voor ruim 16 miljoen aan meevallers.

Of het CAft en de Rijksministerraad genoegen nemen met de aangekondigde aanpassing van de begroting moet nog blijken. Het tekort daalt weliswaar, maar het Kabinet Wever-Croes volhardt er in de adviezen van het CAft naast zich neer te leggen.

Klik hier voor de gehele Najaarsnota

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.