FATF: Aanpak van witwassen in Caribisch Nederland moet intensiever

Den Haag – De Nederlandse overheid moet de capaciteit om witwaszaken in Caribisch Nederland op te sporen opvoeren. Dat stelt de Financial Action Task Force (FATF) in het vandaag gepubliceerde rapport over Nederland. Het is voor het eerst dat de organisatie in haar rapport over Nederland ook specifiek aandacht besteedt aan de Caribische gemeenten.

“Hoewel de opsporingsexpertise op de BES op het gebied van financiële onderzoeken in de afgelopen jaren is verbeterd, blijft het algehele aantal witwasonderzoeken en veroordelingen laag. De Nederlandse autoriteiten wordt aangeraden de BES-wetgeving aan te passen om enkele technische tekortkomingen aan te pakken. Bovendien is het belangrijk dat de opsporingsinstanties van de BES-eilanden, in aansluiting op de risico’s, voorrang geven aan het onderzoek naar en de vervolging van witwaszaken en op zichzelf staande witwasonderzoeken instellen”, aldus de FATF.

Lees hier het gehele rapport

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.