Premier Wever-Croes sneert naar rivaal AVP

Oranjestad – Minister-president Evelyn Wever-Croes (MEP) heeft een stevige sneer uitgedeeld aan oppositiepartij AVP. De premier verwijt de eeuwige rivaal tegen elk besluit van haar kabinet te zijn zonder alternatieven aan te dragen.

Volgens Wever-Croes hitst de door voormalig premier Mike Eman geleide AVP het publiek op tegen haar regering. Goedkope politiek helpt Aruba niet door de dubbele crisis die het eiland heeft getroffen, aldus de MEP-voorvrouw die haar opponenten uitdaagde met de oproep met oplossingen te komen.

Wever-Croes deed dat tijdens een persconferentie waarin bekend werd gemaakt dat de invoering van BTW met een jaar wordt uitgesteld tot 1 januari 2024. In plaats daarvan wordt de belasting over bedrijfsomzetten verhoogd van 1 naar 1,5%.

Introductie van BTW – gedacht wordt aan een tarief van tenminste 16% – zou de toch al hoge inflatie verder aanwakkeren. Tegelijkertijd moet de overheid de inkomsten verhogen om de begroting vanaf volgend jaar sluitend te krijgen. De afgelopen jaren heeft de Rijksministerraad (lees: Nederland) Aruba, Curaçao en Sint Maarten tekorten toegestaan, maar vanaf 2023 moeten uitgaven en inkomsten weer in evenwicht zijn.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.