Bonaire

Bonaire laat weer miljoenen op de plank liggen

Kralendijk – Bonaire houdt moeite met het uitgeven van geld. Over de eerste helft van dit jaar is er aanzienlijk minder uitgegeven dan begroot.

Over de eerste 6 maanden is dan ook een plus gerealiseerd van 5,4 miljoen dollar waar rekening was gehouden met een balans tussen uitgaven en inkomsten. Het College financieel toezicht wil van het Bestuurscollege horen wat de oorzaak is van de onderbesteding. Bonaire heeft al jaren problemen met de uitvoering van projecten waarvoor wel budget in de begroting is gereserveerd.

Het eilandbestuur maakt het niet makkelijker voor zichzelf: de jarenlange roep om verhoging van de vrije uitkering is door Den Haag verhoord hetgeen dit jaar 3,6 miljoen extra oplevert. Samen met andere meevallers heeft het eiland in 2022 10,5 miljoen meer te verteren dan begroot.

Lees hier de reactie van het Cft op de begrotingswijziging van Bonaire

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.