Bonairiaanse young professionals nemen deel aan Europees Jongerenprogramma

Kralendijk – Terrence Janssen en Michélin Padmore vertegenwoordigen Bonaire komend jaar in het jongeren-netwerk van de Landen en Gebieden Overzee (LGO), een initiatief van het Directoraat Generaal voor Internationale Partnerships (DG INTPA) van de Europese Commissie.

Het doel van dit initiatief is onder andere om jongeren van diverse eilanden met elkaar, de EU-instellingen en besluitvormers in contact te brengen en een dieper begrip te creëren over wat de Europese Unie (EU) voor de eilanden kan betekenen. Daarnaast zorgt dit netwerk er ook voor dat de jongeren informatie kunnen uitwisselen en ervaring opdoen in het internationaal samenwerken.

Het netwerk bestaat uit 25 jongeren vanuit de verschillende eilanden. Zij zullen een programma doorlopen en daarbij ook meerdere malen naar de hoofdzetel van de EU in Brussel reizen. Door gecombineerde inspanningen van onder meer het TOP-programma en de internationale desk van het Kabinet van de Gezaghebber is het Bonaire voor het eerst gelukt twee jongeren in dit programma geplaatst te krijgen.

Gezaghebber Edison Rijna: “Ik ben blij dat er twee ambitieuze jongeren vanuit Bonaire in het programma zijn opgenomen. Ik heb met hen gesproken en het onder meer gehad over hoe zij hun ervaringen ook op Bonaire kunnen delen, om zo andere jonge eilandgenoten te inspireren.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.