EuroParcs over afwijzing vergunning Sunset Beach: Zonodig terug naar de tekentafel

Hoenderloo/Kralendijk – EuroParcs lijkt bereid te zijn de plannen voor de bouw van het Sunset Beach Resort op Bonaire aan te passen. Dat kan worden opgemaakt uit de reactie van de organisatie op het bericht dat het Bestuurscollege heeft besloten de vergunningaanvraag af te wijzen.

“Uiteraard hadden wij op een andere uitkomst van de aanvraag gehoopt”, aldus Ron Moerenhout van de afdeling Corporate Communications van de EuroParcs Group in Hoenderloo. “Voor ons betekent dit dat we met onze contactpersonen bij het openbaar lichaam Bonaire hierover om de tafel willen gaan zitten en zonodig gaan we terug naar de tekentafel.”

De afwijzing kan nogal wat consequenties hebben aangezien reeds een deel van de 106 appartementen inmiddels verkocht is. “Wat dit voor onze planning betekent is nu nog niet te zeggen, maar we hebben er vertrouwen in dat het overleg uiteindelijk zal leiden tot een goede uitkomst waar zowel EuroParcs als het OLB tevreden mee is”, aldus woordvoerder Moerenhout.

Of het bedrijfseconomisch haalbaar is de plannen aan de eisen van het Bestuurscollege aan te passen, is de vraag. Gedeputeerde Hennyson Thielman (Economische ontwikkeling en toerisme) liet eerder deze week weten dat Bonaire geen behoefte heeft aan grootschalige hotels en dat het BC met de afwijzing een “duidelijke boodschap heeft afgegeven geen ontwikkelingen te accepteren die niet bijdragen aan een beter Bonaire.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.