Gedeputeerde Thielman: Afwijzen Sunset is boodschap aan projectontwikkelaars

Kralendijk – Met de afwijzing van het bouwplan voor het Sunset Beach Resort is een “duidelijke boodschap afgegeven dat we ontwikkelingen die niet bijdragen aan een betere gemeenschap en een beter Bonaire niet zullen accepteren.”

Dat stelt gedeputeerde Hennyson Thielman (Economische ontwikkeling en toerisme) in een post op Facebook waarin hij nader ingaat op het besluit van het Bestuurscollege geen vergunning te verlenen voor de uitvoering van het resort zoals de Nederlandse projectontwikkelaar Europarcs die voor ogen staat.

De gedeputeerde merkt onder meer op dat Bonaire de laatste jaren hard is gegroeid, maar dat het “helaas niet altijd de lokalen zijn die hiervan profiteren.” Het niveau van het hotel (“2 à 3 sterren”) draagt in de ogen van Thielman bovendien niet bij aan de gewenste transitie van massa- naar kwaliteitstoerisme.

Op een kleine kavel zijn ruim honderd appartementen gepland, in koopprijs variërend van 271.00 euro tot ruim een hlf miljoen. Projectontwikkelaar Europarcs is vorig jaar met de verkoop gestart.

Post van gedeputeerde Thielman

We kunnen allemaal zien dat Bonaire hard gegroeid is de laatste jaren. Helaas zijn het niet altijd de lokalen die hiervan profiteren. Zoals het plan van Sunset Beach Hotel er nu uitziet, wordt er een groot appartementen complex gebouwd op een kleine kavel. Uit de tekeningen valt daarnaast op te maken dat het gaat om zeer kleine kamers, op het niveau van 2 a 3 sterren. Verder zijn er te weinig parkeerplaatsen voor iedereen die het gebied wil bezoeken. Dit kan tot vervelende verkeerssituaties leiden. 

Door de beslissing om het plan af te wijzen, geven we een duidelijke boodschap af dat we ontwikkelingen die niet bijdragen aan een betere gemeenschap en een beter Bonaire niet zullen accepteren.

Er zijn meer veranderingen die zullen moeten worden doorgevoerd om Bonaire te ontwikkelen in de richting die wij voor ogen hebben, maar stap voor stap laten we zien dat we de juiste keuzes daarin maken, waarbij de gemeenschap voorop staat.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.