Ook in Caribisch deel Koninkrijk nieuwe vaccinatieronde

Den Haag – Alle 12-plussers in de Caribische delen van het Koninkrijk komen vanaf medio september in aanmerking voor een herhaalprik tegen corona. Dat heeft minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers vandaag bekendgemaakt.

Het besluit volgt op het advies van het OMT om een nieuwe vaccinatieronde voor de bevolking van het gehele Koninkrijk te organiseren.

Uit de brief van Kuipers

In Caribisch Nederland (Bonaire, Sint Eustatius, Saba) en de landen binnen het Koninkrijk (Curaçao, Aruba, Sint Maarten) geldt dezelfde aanpak als in Nederland.   De CAS-landen en Bonaire zullen net als Europees Nederland de najaarsronde starten met de griepprikgroep.

Gezien het bevolkingsaantal op Saba en Sint Eustatius is de gefaseerde aanpak die in Europees Nederland en op de grotere eilanden gehanteerd wordt niet wenselijk. Daarom zal voor deze eilanden een campagne gestart worden waarin de gehele bevolking vanaf 12 jaar (op voorwaarde van registratie door EMA) een COVID-19-herhaalprik aangeboden krijgen, zoals dat eerder ook is gedaan.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.