Curacao

Nederlandse basiszorgverzekering voor studenten uit Caribisch Nederland stap dichterbij

Den Haag – Studenten uit Caribisch Nederland krijgen meer mogelijkheden om een Europees Nederlandse zorgverzekering aan te vragen. In het verleden kon dit alleen op grond van een bijbaan in Nederland.

In de toekomst zal dit bijvoorbeeld ook kunnen als ze voor langere tijd in Nederland gaan studeren (bijvoorbeeld voor een vervolgopleiding die langer dan drie jaar duurt). In de huidige situatie kunnen Caribisch Nederlandse studenten die geen bijbaan hebben naar keuze hun BES-zorgverzekering in Nederland voortzetten. De Europees Nederlandse basiszorgverzekering biedt de student echter meer mogelijkheden ten opzichte van de BES-zorgverzekering. Zo kan de student een aanvraag indienen voor een zorgtoeslag.

Later dit jaar komt het zorgkantoor in Caribisch Nederland met nadere informatie.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.