Premier Pisas ter verantwoording geroepen voor gedrag ‘gevmin’ Manuel

Willemstad – Fractieleider Sheldry Osepa van coalitiepartij PNP heeft minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas ter verantwoording geroepen voor het gedrag van gevolmachtigde minister Carls Manuel (MFK). Hij heeft daartoe 47 schriftelijke vragen aan de premier voorgelegd.

Osepa zegt over “schokkende” informatie te beschikken die erop duidt dat de al vanaf zijn aanstelling vorig jaar juni omstreden Manuel zich schuldig maakt aan “gemene pesterijen” tegen medewerkers die hij niet mag. Veel personeel is er overigens niet meer op het Curaçaohuis: er zijn nog slechts  5 medewerkers actief. De rest heeft te kennen gegeven niet in een “angstcultuur” te willen werken en heeft ontslag genomen, anderen hebben zich ziek gemeld om zo gespaard te blijven voor schofferingen. Ook over het vermeend paranoïde personeelsbeleid van Curaçaos hoogste vertegenwoordiger in Den Haag wil Osepa uitleg van Pisas die tot nu toe bij elk incident Manuel de hand boven het hoofd heeft gehouden.

Aanleiding voor het vragenvuur is ‘camera-gate’: vorige week werd duidelijk dat in het Curaçaohuis camera’s zijn geïnstalleerd waarvan Osepa stelt dat deze bedoeld zijn om medewerkers te bespieden. Manuel zelf houdt vol dat de camera’s er juist zijn om hen te beschermen. Hij riep de in Nederland vakantievierende minister en partijgenoot Charles Cooper te hulp om het via een filmpje op Facebook voor hem op te nemen.

Een van de medewerkers die vrijwillig is opgestapt, heeft in de ontslagbrief aan Manuel gemeld “wel naar het circus te gaan als ze een clown wil zien”. Bovenstaande gefotoshopte afbeelding gaat rond via app-groepen.
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.