Curacao

Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is al jaren het mikpunt van een digitale oorlog die (naar wordt vermoed) door de Curaçaose online gokmaffia wordt gevoerd tegen media die onwelgevallig berichten over de sector.

De Knipselkrant publiceert veel over exploitanten van webcasino’s die vanuit Curaçao opereren waar de overheid geen toezicht houdt of (sub)licentiehouders zich al dan niet met illegale activiteiten bezighouden. Achter de goksites gaan veelal internationale criminele organisaties schuil die worden gefaciliteerd door lokale dienstverleners. Vanuit die kringen wordt de Knipselkrant met grote regelmaat voor de rechter gesleept.

Hoofdredacteur Nardy Cramm is er inmiddels gewend aan geraakt. Maar niet eerder had de Knipselkrant met zo’n massale en zo langdurige cyberaanval te maken. Mogelijk dat er een verband is met haar betrokkenheid bij de stichting die spelers bijstaat om hun prijzengeld geïncasseerd te krijgen. De laatste tijd wordt de stichting in door haar namens gedupeerde spelers aangespannen rechtszaken steeds vaker in het gelijk gesteld.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.