Bonaire: Operatie redt ten dode opgeschreven flamingo

Kralendijk – Bonaire maakt zijn naam Flamingo-eiland meer dan ooit waar met de bijzondere redding van een jong exemplaar. Bonaire Wild Bird Rehab vangt elk jaar vele tientallen en soms nog meer jonge flamingo’s op die te vroeg het nest hebben verlaten en verzwakt her en der op het eiland worden aangetroffen.

Na door Elly Albers en haar team in de rehab te zijn opgelapt, krijgen de flamingo’s hun vrijheid terug. Dat gebeurde ook vorige week weer. Maar enkele dagen later werd een van de vogels met een gebroken poot teruggevonden bij het Lighthouse Beach Resort. “Normaal gesproken zou dit een zekere dood betekenen voor de jonge vogel; we zouden niets hebben kunnen doen”, aldus Elly Albers.

“Maar dat is veranderd nu Bonaire een gloednieuwe professionele dierenkliniek heeft. Jochem Lastdrager en Mirte Kruijt van het Flamingo Island Veterinary Centre hebben geschiedenis geschreven door een pen in de gebroken poot te plaatsen.” Na de geslaagde operatie leek het even toch nog mis te gaan omdat de patiënt niet snel bijkwam uit de narcose. Maar inmiddels is de flamingo terug in de Wild Bird Rehab om aan te sterken en voorbereid te worden op een nieuwe poging op eigen benen te staan.

De geluksvogel zal dankzij de operatie volledig herstellen.

(Bron: Facebookpagina Bonaire Wild Bird Rehab)

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.