Mediators Liberia en Camelia kritisch over rol Nederland op Statia

Sint Eustatius – De mediators Maria Liberia-Peters en Suzy Camelia-Römer zijn kritisch over de resultaten van de ingreep door ‘Den Haag’ op Sint Eustatius: “Het Nederlands bestuur is er ondanks haar grote financiële draagkracht en vele deskundigen niet in geslaagd de in 2018 geconstateerde tekortkomingen geheel op te lossen”, schrijven zij in hun verslag.

Ronduit kritisch zijn ze ook over de houding en aanpak van de regering bij het herstel van de lokale democratie: “Het mediatorsteam is van mening dat het tijd wordt voor Nederland om het wantrouwen dat in 2018 bestond te laten varen en zich met een iets groter vertrouwen open te stellen voor de wil van de bevolking van Sint Eustatius om in 2023 haar democratie te herwinnen.”

Lees hier het gehele verslag

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.