Flamingo Airport: Meer passagiers dan voor corona

Kralendijk – Het toerisme naar Bonaire lijkt zich verrassend snel te herstellen: Flamingo Airport heeft in de eerste helft van dit jaar meer passagiers verwerkt dan in de vergelijkbare periode in 2019.

De luchthaven verwacht tot en met juli 6% meer reizigers te hebben afgehandeld dan in het pre-covidjaar. “Dat is vooral te danken aan extra vluchten door het aantrekken van het toerisme naar Bonaire”, aldus CEO Jos Hillen van Bonaire International Airport. Er was voor heel 2022 rekening gehouden met een min van rond de 15% t.o.v. 2019.

Dankzij de verhoging van de frequentie door KLM en TUI lijkt het jaarresultaat in de buurt te komen van het record uit 2019, al houdt Hillen verwijzend naar de effecten van de inflatie en hoge energiekosten wel een slag om de arm.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.