Rechter stelt naar Sint Maarten uitgezonden BZK-ambtenaar in het ongelijk

Philipsburg – Door je werkgever uitgezonden worden voor een goedbetaalde baan in het Caribisch deel van het Koninkrijk zal menigeen aantrekkelijk in de oren klinken. Maar zo’n avontuur pakt niet altijd goed uit, zo blijkt uit de rechtszaken die een ambtenaar van BZK en het ministerie over en weer hebben gevoerd.

De werknemer begon op 2 maart 2021 als senior beleidsmedewerker op de Vertegenwoordiging van Nederland op Sint Maarten. De man maakte een trage start en meldde in oktober terug te willen naar Nederland omdat zijn gezin niet gelukkig was met de emigratie. Met de eisen die de ambtenaar aan zijn vertrek verbond kon BZK niet instemmen. Nadat mediation faalde besloot het ministerie de arbeidsovereenkomst via de rechter te ontbinden.

De werknemer, die sinds juni weer in Nederland woont, eiste doorbetaling van zijn salaris (5.800 euro) plus buitenlandtoelagen tot 2025, in totaal bijna 4 ton. De rechter heeft het ministerie in beide zaken in het gelijkgesteld.

Lees hier uitspraak 1 en hier uitspraak 2

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.