Caribisch deel Koninkrijk wordt betrokken bij teruggave koloniale cultuurgoederen

Den Haag – Staatssecretaris Gunay Uslu van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat de landen Aruba, Curaçao, Sint Maarten en de bijzondere gemeenten Bonaire, Sint Eustatius en Saba betrekken bij de teruggave van koloniale cultuurgoederen.

Dat schijft Uslu vandaag aan de Tweede Kamer over de instelling van een onafhankelijke commissie die de verzoeken tot teruggave van cultuurgoederen die tijdens de koloniale tijd mogelijk onrechtmatig naar Nederland zijn gehaald en nu in Nederlandse musea zijn te zien, gaat beoordelen.

De staatssecretaris noemt dat ook van belang voor het gehele Caribisch deel van het Koninkrijk. “Ik zal daarom zowel Aruba, Curaçao en Sint Maarten als Caribisch Nederland bij deze ontwikkelingen betrekken.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.