Veel mis met luchthavens in Caribisch Nederland

Den Haag – Het beheer en onderhoud van de luchthavens in Caribisch Nederland zijn niet op orde. Dat blijkt uit een veiligheidsanalyse van de Nederlandse luchtvaart die in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is uitgevoerd door het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum.

Het NLR noemt het “niet acceptabel” dat niet aan de internationaal afgesproken veiligheidseisen wordt voldaan. Uit het onderzoek zijn 6 risicoscenario’s naar voren gekomen waarvan de aanpak hoge prioriteiten verdient. Opmerkelijk – of kijkend naar de praktijk sinds 10-10-10 misschien juist niet – is de volgende constatering:

“Omdat de luchtvaart in Caribisch Nederland een relatief klein volume heeft en geografisch ver verwijderd is van Europa wordt in beleid en regelgeving zelden rekening gehouden met de specifieke karakteristieken van Caribisch Nederland. Hierdoor worden specifieke gevaren mogelijk onvoldoende afgedekt met regelgeving, wat kan leiden tot ongevallen.”

Om de infrastructuur van Flamingo Airport op Bonaire op orde te brengen is volgens het NLR 45 miljoen euro nodig.

Lees hier de gehele veiligheidsanalyse

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.