Curacao

Curaçao doet het financieel beter dan begroot

Willemstad –  Curaçao lijkt op een aanzienlijk minder slecht financieel resultaat af te koersen dan eerder berekend. Uit de uitvoeringsrapportage over het eerste kwartaal blijkt dat het land een overschot van 102 miljoen gulden heeft gerealiseerd, twee keer meer dan begroot.

Aanvankelijk werd voor heel 2022 rekening gehouden met een tekort van 162 miljoen. Op basis van adviezen van het College financieel toezicht is dat later verlaagd naar 123 miljoen. Op basis van de cijfers over de eerste drie maanden lijkt de verwachting gerechtvaardigd dat het tekort nog kleiner kan uitpakken. Het Cft wijst echter nog op onzekerheden en risico’s.

Het betere resultaat is grotendeels te danken aan 40 miljoen hogere belastinginkomsten. Het Cft is dan ook positief over de aanpak van Financiënminister Javier Silvania. Anders dan Aruba en Sint Maarten lukt het de regering van Curaçao wel de hand op de knip te houden, want de post goederen en diensten laat een meevaller zien van 10 miljoen.

Lees hier gehele brief van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.