Gedeputeerde Den Heyer keert na verkiezingen niet terug

Kralendijk – Gedeputeerde Nina den Heyer heeft haar vertrek uit de actieve politiek aangekondigd. Zij heeft de leider van de MPB Elvis Tjin Asjoe gemeld bij de eilandsraadsverkiezingen van maart volgend jaar geen plek op de kandidatenlijst te ambiëren. Haar werk als gedeputeerde zet ze tot die tijd voort.

Den Heyer is veruit de populairste politicus van het eiland. Dat bleek al bij de vorige verkiezingen toen zij (in maart 2019) als de nummer 2 op de MPB-lijst aanzienlijk meer voorkeursstemmen kreeg dan alle mannelijke lijsttrekkers. Zij werd op 8 april van dat jaar gedeputeerde ‘Samenleving en Zorg’. Eerder was ze al gedeputeerde van 2016 tot 2017.

Als gedeputeerde richtte Den Heyer haar energie op het wegwerken van (veelal schrijnende) achterstanden in het sociaal-maatschappelijke domein, waarvoor ze afhankelijk was van de medewerking van de ministeries. Ze liet zich daarbij niet ontmoedigen door de stroperigheid van Den Haag.

Nina den Heyer is ervan overtuigd zich buiten de politiek misschien nog wel effectiever te kunnen inzetten voor urgente dossiers. Bij haar besluit heeft tevens meegespeeld dat ze meer tijd wil hebben voor haar gezin met opgroeiende kinderen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.