D66 en CDA: Maak kinderopvang in Caribisch Nederland gratis

Den Haag – De Tweede Kamerleden Jorien Wuite (D66) en Joba van den Berg (CDA) vinden dat de kinderopvang in Caribisch Nederland helemaal gratis moet worden. Het kabinet heeft aangekondigd de kinderopvang in heel Nederland voor 95% te gaan subsidiëren.

Van den Berg benadrukte dat 5% eigen bijdrage voor ouders op Bonaire, Sint Eustatius en Saba veel geld is, maar voor de rijksoverheid weinig. Het hanteren van een eigen bijdrage brengt ook uitvoeringskosten voor het rijk met zich mee die wellicht hoger zijn dan de meerkosten als de kinderopvang volledig gratis wordt.

Staatssecretaris Van Huffelen wees erop dat het de eilandbesturen vrijstaat om die 5% voor hun rekening te nemen. Na aandringen van D66 en CDA toonde ze zich bereid te bekijken of de kinderopvang op de BES-eiland toch volledig gratis kan worden gemaakt.

Het pleidooi van D66 en CDA is de oogst van stevig lobbywerk dat de Bonairiaanse gedeputeerde Nina den Heyer vorige week tijdens haar werkbezoek aan Den Haag en eerder al heeft verricht.

Kamerlid Joba van den Berg in gesprek met gedeputeerde Nina den Heyer.
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.