Toeristen gaan meebetalen aan afvalwaterzuivering op Bonaire

Den Haag – Inwoners van Bonaire gaan per 1 januari 5 dollar per maand aan afvalwaterheffing betalen. Dat bedrag zou 5 keer hoger zijn geweest als niet van de hotels (500 dollar per kamer) en de restaurants (600 dollar per jaar) een extra bijdrage wordt gevraagd.

Ook toeristen gaan meebetalen aan het zuiveren van afvalwater. Een deel van de vandaag van kracht geworden nieuwe toeristenbelasting wordt aangewend in de kosten. Dat gaat ook gebeuren met de nog in te voeren natuurbelasting. Een en ander blijkt uit de beantwoording van vragen in de Tweede Kamer over de wijziging van de Wet elektriciteit en drinkwater BES, de Wet volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieubeheer BES, de Wet financiën openbare lichamen BES en de Warenwet BES.

Lees hier alle antwoorden

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.