Sint Eustatius krijgt na zomer weer gedeputeerden

Den Haag – In september kan een volgende stap worden gezet in het herstel van de lokale democratie op Sint Eustatius. Volgens staatssecretaris Van Huffelen staat het sein op groen om na de zomer de Eilandsraad het recht terug te geven gedeputeerden te benoemen. Voor het einde van het jaar wil zij ook een streefdatum noemen waarop de lokale democratie volledig hersteld kan zijn.

In februari 2018 nam ‘Den Haag’ het bestuur over Sint Eustatius omdat volgens een commissie van wijzen sprake was van schromelijke taakverwaarlozing. Het Bestuurscollege, de Eilandsraad en de gezaghebber kregen ontslag. Vorig jaar koos de bevolking dezelfde Eilandsraad als voor de ingreep.

Lees hier de brief van Van Huffelen

Lees hier het verzoek om herstel van de democratie

Lees hier een overzicht van projecten

Lees hier de lijst van prioriteiten

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.