KNMI: Tropische orkanen bij benedenwindse eilanden: geen ABC-tje

Tropische orkanen doen zelden de Caribische eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao aan. Toch trekt vandaag een tropische storm net ten zuiden van deze zogenoemde ABC-eilanden langs. Het weersysteem is te zwak om het een orkaan te mogen noemen. Maar ook een tropische storm zorgt voor veel wind en regen en kan flink wat overlast veroorzaken.

Het KNMI-weermodel HARMONIE berekende de afgelopen dagen harde tot stormachtige wind met windstoten tot 120 km/uur en 100-150 millimeter regen in 48 uur tijd (figuur 1). Of de ABC-eilanden daar ook mee te maken krijgen is nog wat onzeker omdat de precieze route van de storm per verwachting iets varieert.

Lees hier verder: Sinds 1851 slechts 10 orkanen bij ABC-eilanden

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.