ABC-eilanden zetten zich schrap voor tropische storm

Willemstad – Aruba, Curaçao en Bonaire zetten zich schrap voor de komst van de eerste tropische storm van het nieuwe orkaanseizoen.

Een op de Atlantische Oceaan liggende storing zal volgens het Amerikaanse National Hurricane Center.waatschijnlijk uitgroeien tot een tropische storm. Die zal de eilanden van woensdag op donderdag op minder dan honderd kilometer zuidelijk passeren en veel regen en een hoge golfslag met zich meebrengen.

De autoriteiten hebben de inwoners opgeroepen zich voor te bereiden door de woningen te controleren, losse voorwerpen van het erf te verwijderen, voldoende levensmiddelen in huis te halen, huisdieren binnen te houden en rekening te houden met stroomstoringen. Vissers zijn door de havendiensten gewaarschuwd voor ruwe zee.

De ABC-eilanden liggen buiten het orkaangebied, maar krijgen in het orkaanseizoen van juni tot november wel eens te maken met krachtige tropische stormen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.