‘Onze koloniale erfenis’ vaste expositie in Tropenmuseum

Amsterdam – Door met de nieuwe vaste expositie ‘Onze koloniale erfenis’ te laten zien hoe de koloniale geschiedenis een onvoltooid verleden tijd is, wil het Tropenmuseum bijdragen aan het debat in de samenleving en aan een meer rechtvaardige maatschappij.

‘Onze koloniale erfenis’ bevat zo’n 500 voorwerpen en kunstobjecten uit de uitgebreide collecties van het Nationaal Museum van Wereldculturen, waar het Tropenmuseum onderdeel van is, aangevuld met nieuwe, hedendaagse kunst. Centraal staan het Nederlandse koloniale verleden in Suriname, het Caribisch gebied en Indonesië en de doorwerking die dat verleden tot op vandaag de dag heeft in o.a. ongelijkheid, racisme, uitsluiting en uitbuiting.

Klik hier voor meer informatie

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.