Ondersteuning gedupeerde ouders kindertoeslagschandaal in Caribisch Nederland van start

Kralendijk – Voor ouders in Caribisch Nederland die slachtoffer zijn van het kindertoeslagschandaal is ondersteuning ingericht. Maaike Umbelino-van Sleen coördineert en organiseert vanuit de Belastingdienst Caribisch Nederland (BCN) de benodigde ondersteuning voor de gedupeerde ouders op de BES-eilanden. Op Sint Eustatius en Saba zijn nog geen gedupeerden van de terugvordering kinderopvangtoeslag.

Op Bonaire zijn de eerste contacten met gedupeerde ouders die ondersteuning wensen gelegd. Welke ondersteuning nodig is en geboden wordt is afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden van de ouder(s) en het gezin. Uitgangspunt is de ouders en het gezin een ‘frisse start’ te bieden en te zorgen dat zij de juiste ondersteuning krijgen om hun leven weer op de rit te krijgen na de gevolgen van de onterechte terugvordering van de kinderopvangtoeslag.

Maaike Umbelino; “De gedupeerde ouders die ik hier heb gesproken hebben enorme veerkracht. Alles achter je laten vanuit een stressvolle situatie in Nederland vergt moed. Het is niet altijd makkelijk om vanuit Nederland komend te zorgen dat alle gezinsleden hun draai vinden en een nieuw bestaan met je gezin op te bouwen. Ik vind het fijn om te zien dat we de ouders een steun in de rug kunnen geven.”

Gedupeerden vinden hier meer informatie

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.