Sint Maarten

In hoger beroep lagere straf voor corrupt ex-Statenlid Sint Maarten

Philipsburg – Voormalig Statenlid Frans Richardson is in hoger beroep veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf, 16 minder dan hem in eerste aanleg was opgelegd. Als bijkomende straf mag hij 5 jaar geen vertegenwoordigende functie in het openbaar bestuur bekleden.

Richardson heeft in ruil voor 370.000 dollar aan steekpenningen er mede voor gezorgd dat een Amerikaans baggerbedrijf een lucratieve opdracht van de overheidsnv Port St. Maarten in de wacht sleepte. Het geld ontving hij via een pr-medewerker van het havenbedrijf die als hoofdverdachte veroordeeld is tot 40 maanden cel. Hij incasseerde 2,7 miljoen dollar aan steekpenningen.

Het Hof zette een streep door de 46 maanden cel die de derde verdachte, voormalig CEO Mark Mingo van Port St. Maarten, door de rechtbank was opgelegd. Er zijn wel vraagtekens over zijn handelen, maar bewijzen van strafbaar handelen ontbreken.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.