De Jonge: Veel meer woningen nodig op Bonaire

Kralendijk – Om een einde te maken aan de woningnood op Bonaire moeten er tot 2030 veel meer huizen worden gebouwd dat de 1.800 waarmee in het ruimtelijke ontwikkelingsplan rekening wordt gehouden. Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge sluit niet uit dat er twee keer zo veel woningen nodig zijn, zo zei hij aan het slot van zijn werkbezoek aan Bonaire.

“Een van de zorgen die ik heb nu ik hier een paar dagen heb rondgelopen, is dat er allerlei verschillende getallen worden genoemd en eigenlijk geen van die getallen voldoende onderbouwd is. Dus laten we beginnen met vast te stellen hoeveel mensen er een woning zoeken of op de lijst staan om een stukje grond te kopen. Dan bedoel ik mensen van Bonaire zelf en niet de mensen met heel veel geld van buiten, want die redden zichzelf wel. Mijn voorzichtige indruk is dat het er veel meer zijn dan die 1.800. Ik denk eerlijk gezegd dat het zeker het dubbele zal zijn.”

“Daarvoor moeten alle geschikte locaties die er zijn worden benut. Het is niet aan de Nederlandse regering om de locaties aan te wijzen. Dat is echt aan Bonaire zelf en volgens mij zijn er ook voldoende ideeën over waar gebouwd kan worden want er is voorlopig echt wel ruimte. Laten we wel heel heel heel voorzichtig zijn met de natuur van Bonaire.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.