Landsrecherche onderzoekt onregelmatigheden immigratiedienst Aruba

Oranjestad – De landsrecherche stelt in opdracht van de procureur-generaal bij het Openbaar Ministerie in Oranjestad een “feitenonderzoek” in naar onregelmatigheden bij de immigratiedienst IA.

Tot het onderzoek is besloten na de melding door het hoofd van IA dat medewerkers bij de controle van reisdocumenten van twee uitreizende personen onregelmatigheden hebben opgemerkt. Of het onderzoek verband houdt met het conflict tussen minister van Energie, Arbeid en Integratie Glenbert Croes (MEP) en DIMAS-directeur Kathleen Ruiz-Paskel is onduidelijk.

Croes had de directeur op een zijspoor willen zetten, maar werd teruggefloten door de rechter. De fracties van MAS en Accion21 willen dat de minister uitleg komt geven in de Staten, maar die weigert dat omdat het conflict met Ruiz-Paskel onderwerp van een nog (lang) lopende bodemprocedure is. “Vluchtgedrag”, aldus MAS-fractieleider Marisol Lopez-Tromp.

Lees hier het verzoek van MAS en Accion21

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.