Kamerlid Simons: Klimaatcrisis desastreus voor Caribisch deel Koninkrijk

Den Haag – Slechts één Tweede Kamerlid heeft in het debat over de voorjaarsnota vandaag aandacht gevraagd voor de Caribische delen.

“Onder het aanhoudend neoliberale bewind van de kabinetten-Rutte neemt de armoede in ons Koninkrijk elke dag schrikbarend toe. Door de hoge inflatie, de oorlog, de energiecrisis, lage lonen, flexibele contracten, het tekort aan betaalbare woningen, de gevolgen van covid, long covid, de onmenselijke situaties in opvangcentra zoals Ter Apel, allemaal tegelijkertijd. Maar er staat nog veel meer op het spel, want de klimaatcrisis die wij hier zo vaak bespreken, heeft ook desastreuze gevolgen voor bijvoorbeeld Bonaire, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Statia of Saba. Intussen krimpt de kans dat we de schade kunnen beperken met de dag. Ook zitten we — al denkt het kabinet daar anders over — nog midden in een verwoestende pandemie, met alle gevolgen van dien”, aldus Sylvana Simons van BIJ1.

In de beantwoording ging minister-president Rutte niet in op de opmerkingen over de eilanden.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.