Cft: Financiële zorgen over Saba

Saba – Jarenlang was Saba op het gebied van financieel beheer het braafste jongetje van de Caribische klas, maar nu loopt die reputatie toch een deukje op, zo blijkt uit de reactie van het College financieel toezicht op de uitvoeringsrapportage over het eerste kwartaal.

Er zijn “verschillende financiële zorgen aan het licht gekomen”, schrijft Cft-voorzitter Raymond Gradus aan gezaghebber Jonathan Johnson. Zo blijkt dat de financiële administratie van het ontvangerskantoor (Receiver’s Office) niet up-to-date is en incasso’s niet goed worden beheerd.

“De administratie van het ontvangerskantoor is de afgelopen twee jaar geleidelijk verslechterd”, constateert het Cft. Een oplossing lijkt in de maak: het ontvangerskantoor wordt onder direct beheer van de afdeling Financiën geplaatst die op haar beurt wordt versterkt met een ‘planning & control-team’.

Lees hier de brief van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.