‘Journalism Week BES’ afgeblazen na boycot door Bonairiaanse tv- en radiostations

Kralendijk – De ‘Journalism Week BES’ die deze week zou worden gehouden, is uitgesteld nadat de verzamelde tv- en radiostations op Bonaire een boycot hadden afgekondigd uit onvrede over de organisatie. De stations voelden zich onvoldoende betrokken bij het samenstellen van het programma waarvoor zij bovendien pas vorige week werden uitgenodigd.

De stations vrezen dat een tijdens de ‘Journalism Week BES’ te presenteren rapport de weg effent voor een (door het ministerie van OCW gesubsidieerde) Caribische tak van de Nederlandse Publieke Omroep. Zij zien dat als concurrentie en vinden dat het daarvoor benodigde budget beter over de lokale media kan worden verdeeld. Volgens OCW-Caribisch Gebied is sprake van een misverstand: het us geenzins de bedoeling een publieke omroep te promoten. De stations zijn uitgenodigd voor een gesprek vandaag, maar de betrokkenen hebben aangegeven pas na 21 juni beschikbaar te zijn.

Het was de bedoeling van 14 tot 20 juni workshops, trainingen, (panel)discussies en presentaties te houden die ten dele via een livestream door het publiek gevolgd konden worden. Daarvoor zouden experts – onder wie tv-bekendheid Jeroen Pauw – vanuit Nederland worden ingevlogen. Wanneer het evenement alsnog wordt gehouden, kan Renske Pin van het organiserende bureau RE-Quest niet zeggen.

Lees hier de reactie van OCW-Caribisch Gebied

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.