Gevmin Manuel slikt dreigement blogger voor rechter te slepen in

Den Haag – Curaçaos gevolmachtigde minister in Den Haag Carlson Manuel durft het toch niet aan een rechtszaak tegen blogger Godfried Adem te beginnen. Hij voelde zich door een bericht van de schrijver op Facebook in “zijn eer en goede naam” aangetast en eiste rectificatie.

Adem had er melding van gemaakt dat Manuel familie en vrienden tegen betaling klusjes laat uitvoeren waarvoor het vaste personeel van het Curaçaohuis alle tijd heeft. De gevmin schakelde een advocaat in die de blogger voorhield zich “onrechtmatig” te hebben uitgelaten door zijn cliënt van fraude en corruptie te beschuldigen. Die was echter niet onder de indruk van de intimiderende toon van de raadsman en weigerde het bericht te verwijderen en een rectificatie te plaatsen.

Juristen achtten een rechtsgang, waarmee Manuel dreigde, op voorhand volstrekt kansloos. Dat heeft deze kennelijk zelf ook ingezien, want Adem heeft nooit meer iets over de kwestie vernomen. Dit weekend berichtten media dat de gevolmachtigde minister zijn broer – in dienstverband dan wel via diens bedrijf Dynasty Multimedia – heeft aangesteld.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.