De Jonge: Eerst plantage Bolivia bezoeken alvorens Kamervragen te beantwoorden

Den Haag – Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge wil eerst een bezoek brengen aan de voormalige plantage Bolivia op Bonaire voordat hij Kamervragen over de voorgenomen ontwikkeling van het gebied beantwoordt.

Vorige maand stelden de Kamerleden Van Raan, Van Esch en Vestering (allen PvdD) kritische vragen aan De Jonge en diens collegaministers Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) en Van der Wal (Natuur en Stikstof) over het plan van ondernemer Meine Breemhaar om een deel (zo’n 10%) van het door hem aangekochte gebied te bestemmen voor de bouw van woningen, landbouw en ecotoerisme.

“Op 16 en 17 juni ben ik op Bonaire, waar ik onder andere een bezoek zal brengen aan de voormalige plantage Bolivia en met verschillende partijen over de voorgenomen ontwikkeling in gesprek ga. Aangezien ik de uitkomsten van dit bezoek graag mee wil nemen in de antwoorden aan uw Kamer, zal ik de vragen niet binnen de daarvoor gestelde termijn kunnen beantwoorden”, schrijft De Jonge vandaag aan de Kamer.

Buurtbewoner Wilma Nijland verzet zich met haar stichting Save Plantation Bolivia tegen de plannen van Breemhaar. Tijdens een informatiebijeenkomst vorige week benadrukten de plannenmakers dat de natuur in het gebied juist versterkt gaat worden.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.