Zilveren Anjer voor Arubaan Adolf Kock

Amsterdam – Arubaan Adolf Kock heeft vandaag uit handen van prinses Beatrix een Zilveren Anjer ontvangen.

De Zilveren Anjers worden sinds 1950 jaarlijks door het Prins Bernhard Cultuurfonds toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of natuur in het Koninklijk der Nederlanden.

Kock is de anjer toegekend omdat hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het behoud van het cultureel erfgoed van Aruba, onder andere door het bijeenbrengen van zijn collectie van één miljoen foto’s van 1800 tot nu.

De uitreiking in het Koninklijk Paleis Amsterdam werd bijgewoond door gouverneur Alfonso Boekhoudt, gevolmachtigde minister Guillfred Besaril en diens plaatsvervanger Ady Thijsen. Voor Kock was het zijn eerste bezoek aan Nederland.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.