Tekort Sint Eustatius dreigt hoger uit te pakken

Sint Eustatius – Het tekort van het openbaar lichaam Sint Eustatius over heel 2022 dreigt 1 miljoen dollar hoger uit te vallen dan de 7 ton waarmee in de begroting rekening is gehouden. Dat blijkt uit de uitvoeringsrapportage over het 1e kwartaal.

Het hogere tekort wordt veroorzaakt door een stijging van de energiekosten en de kosten van de vuilnisophaaldienst die niet waren begroot. Een deel van het tekort kan worden weggepoetst met de door de regering toegezegde verhoging van de Vrije Uitkering. Het is echter nog onbekend hoeveel van de hiervoor uitgetrokken 4,1 miljoen aan Sint Eustatius wordt toegewezen.

Het College financieel toezicht constateert dat Statia “hard werkt” aan de verbetering van het financieel beheer. Aan eerder gegeven aanbevelingen is opvolging gegeven.

Lees hier de gehele brief van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.