Projectbureau VN staat nieuwbouw gevangenis Sint Maarten in de weg

Den Haag – De ‘Commissie Schoof’ die o.a. de voortgang van de nieuwbouw van de gevangenis op Sint Maarten monitort, is slecht te spreken over de rol van het United Nations Office for Project Services (UNOPS). Het projectbureau van de VN houdt de voortgang al zo’n 2 jaar op.

Reden voor de Commissie Schoof de Rijksministerraad te suggereren te breken met UNOPS en de nieuwe gevangenis onder regie van het Rijksvastgoedbedrijf te realiseren, zo blijkt uit de 43ste rapportage van de Voortgangscommissie die vandaag door staatssecretaris Van Huffelen (Koninkrijksrelaties) naar de Tweede Kamer is gestuurd.

“Het beeld voor de politie vertoont een stijgende lijn als het gaat om het functieboek dat is geformaliseerd, doch problemen bij de werving voor klas 5 van de BPO doet de euforie dempen. Voor de gevangenis eenzelfde beweging; het functieboek is geformaliseerd, een nieuwe directeur benoemd en op diverse terreinen wordt er hard gewerkt aan  verbeteringen. De keerzijde is dat bij de onderhandelingen met UNOPS over het nieuwbouwtraject geen voortgang is geboekt”, aldus de commissie.

In de jongste Rijksministerraad is besloten het toezicht op de verbeterplannen met 2 jaar te verlengen.

Lees hier de gehele rapportage

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.